divendres, 10 d’abril del 2020

10/04/20 RECEPTA CRESPELLS

Molt bon dia a tothom! Com estau? Avui vos duim la recepta per fer crespells i una sopa de lletres de la gastronomía d’aquestes festes. És simplement una proposta, totalment voluntari.

RECEPTA PER FER CRESPELLS:

Ingredients:
-      -1 quilo de farina
-     - 8 vermells d’ou
-      -400 grams de sucre
-      -400 grams de saïm
-      -120 ml de suc de taronja
-      -120 ml d’oli
-      -Ratlladura de llimona
-      -Canyella (opcional)
-      -Motlles



Preparació:

1er: A un bol, començam ratllant la pell d’una llimona.

2n: A continuación, posam el sucre, el saïm, l’oli, el suc de taronja i la canyella i ho mesclam tot amb ses mans fins aconseguir una massa homogènia.

3r: Anam posant farina i mesclant amb les mans al mateix temps, fins aconseguir una massa compacta. Haurem d’haver posat 1 quilo de farina aproximadament.

4t: A una superficie plana (a la taula) posam un poc de farina.

5è: Agafam una bolla de massa i amb un aprimador/rodillo l’estiram fins deixar-la amb un dit de gruix.

6è: Amb els motlles anam fent els crespells i els anam posant a una safata.
7è: Els ficam al forn 25 minuts a 180 graus.

8è: Una vegada els hem tret del forn, els deixam refredar i posam sucre glas per damunt.

Bon profit!




SOPA DE LLETRES (per imprimir):

Tots els que s'animin a cuinar, si volen me poden enviar una foto al correu ppinya@ceipdepractiques.cat i la publicarem a la secció de Vacances de Pasqua. La solució de la sopa de lletres la penjarem al final de la setmana.

Bones festes!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada